Mesaj Sayısı : 191 Kayıt tarihi : 23/09/08 Yaş : 53 Nerden : KADIKÖY
Konu: PİRİNÇ PAÇASI 17th Ekim 2008, 00:05
Pirinç Paçası
Pirinç Paçası
Malzemeler: 1-2 kişilik
¼ su bardağı pirinç 2 çorba kaşığı tereyağı 100 gram kıyma 3 diş sarımsak 1 su bardağı ılık su 1 adet yumurta 1 su bardağı yoğurt 1 çorba kaşığı nişasta 1 tatlı kaşığı toz kırmızıbiber yeteri kadar tuz Hazırlanışı: Pirinci haşlayıp, süzün. Tereyağının yarısını tavada eritin. Kıyma ve dövülmüş sarımsağı ekleyip, kavurun. Pirinci ilave edip, yarım su bardağı suyu ekleyin. Ayrı bir kapta yumurta, yoğurt ve nişastayı karıştırın. Kalan suyu ilave edip, sulandırın. Bu karışımı kıymalı pirincin üzerine ekleyin ve karıştırın. Toz kırmızıbiberi kalan tereyağında eritin. Yemeğin üzerine gezdirip servis yapın. Dipnot: “Pirinç paçası”, Kastamonu yöresinin Ramazan yemekleri arasında yer alır.