BATI KARADENİZ
BATI KARADENİZ
BATI KARADENİZ
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

BATI KARADENİZ

BATI KAREDENİZİMİN ŞİRİN İL VE İLÇELERİNDEN HER ŞEY LÜTFEN ÜYE OLUNUZ
 
AnasayfaAŞURE........... I_icon_mini_portalAramaLatest imagesKayıt OlGiriş yap
Arama
 
 

Sonuç :
 
Rechercher çıkıntı araştırma
Anahtar-kelime
En son konular
» iyi akşamlar................
AŞURE........... Icon_minitime15th Aralık 2012, 00:36 tarafından ASİCİDELİ

» HAYIRLI CUMALAR
AŞURE........... Icon_minitime14th Aralık 2012, 17:17 tarafından ASİCİDELİ

» GÜNAYDIN.....
AŞURE........... Icon_minitime14th Aralık 2012, 17:14 tarafından ASİCİDELİ

» ASİ BURADA
AŞURE........... Icon_minitime14th Aralık 2012, 17:02 tarafından ASİCİDELİ

» ÇOCUĞUM KASTAMONUYA GİDİYORUZ
AŞURE........... Icon_minitime23rd Ağustos 2012, 17:43 tarafından ASİCİDELİ

» Cide`nin ayak basılmamış saklı cennet koyu ve Kapısuyu HES`i
AŞURE........... Icon_minitime23rd Ağustos 2012, 17:38 tarafından ASİCİDELİ

» Kastamonu için Ulaşım ve İletişim Geçmişi
AŞURE........... Icon_minitime11th Mayıs 2012, 23:08 tarafından ASİCİDELİ

» Fenerbahçe İmparatorluğu
AŞURE........... Icon_minitime11th Mayıs 2012, 22:59 tarafından ASİCİDELİ

» GÜNÜN SÖZÜ..............
AŞURE........... Icon_minitime11th Mayıs 2012, 22:33 tarafından ASİCİDELİ

Mayıs 2024
PtsiSalıÇarş.Perş.CumaC.tesiPaz
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
TakvimTakvim
Ortaklar
bedava forum

En bakılan konular
BOLU KARAMANLAR KÖYÜNDE HIDRALEZ COŞKUSU
kastamonunun çekme helva efsanesi
devrek bastonu
sinop ilimizin doğal güzellikleri
BANDUMA.........
SAHANDA PASTIRMALI YUMURTA
BARTINI TANIYALIM
EKŞİLİ PİLAV
iyi akşamlar................
SİYAH BEYAZ ŞEHİR FOTOĞRAFLARI
Anket

 

 AŞURE...........

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
ASİCİDELİ
Admin
ASİCİDELİ


Mesaj Sayısı : 191
Kayıt tarihi : 23/09/08
Yaş : 53
Nerden : KADIKÖY

AŞURE........... Empty
MesajKonu: AŞURE...........   AŞURE........... Icon_minitime17th Ekim 2008, 00:07

Aşure
AŞURE........... Asure

Hicri takvime göre Muharrem Ay’ının onuncu günü Aşure Günüdür… Bu yıl, geleneksel Aşure günümüz ise 19.Ocak’a rastlamaktadır…



Muharrem Ay’ı boyunca evlerde Aşure pişirilmesi ise adettendir… Ve bu adeti, yapılan Aşure’nin komşulara dağıtılması izlemektedir…



Muharrem Ay’ının onuncu gününün hüzünlü yanı ise Peygamberimiz Hz. Muhammed (SAV) torunu Hz. Hüseyin Kerbelâ’da Şehit edilmesidir…



Tarihsel olarak Hz. Nuh’a kadar uzandığı varsayılan Aşure Günü ve bu günlerde oruç tutulur. Peygamberimiz Hz. Muhammed (SAV) de aşure orucu tutmuştur. Dolayısıyla Muharrem Ay’ının 9. ve 10. ya da 10. ve 11. günlerinde oruç tutmak ise sünnettir…



Kastamonu Sofrası mutfağımızda da; siz Kastamonu Postası okurları için bu önemli günü yaşatmaya destek vermek adına Aşure pişirdik…



Şimdiden afiyet olsun…





Açıklama:

Yapacağımız Aşure 10 kişiliktir.

Hazırlama süresi yaklaşık 1 saat

Pişme süresi yaklaşık 5 saat



Malzemeler:

2 Su bardağı Aşurelik buğday

1 Su bardağı nohut

1 Su bardağı kuru fasulye

5 Su bardağı toz şeker

1 Su bardağı kuru üzüm

1 Su bardağı kuru kayısı (küp doğranmış)

1 Su bardağı kuru incir (küp doğranmış)

1 Portakal kabuğu rendesi



Süslemek İçin:

1 Su bardağı kuş üzümü

Yeterince iri çekilmiş ceviz içi

(İsteğe göre iri çekilmiş Fındık, Antep fıstığı ya da dolmalık fıstık eklenebilir.)

Tarçın

Nar taneleri



Hazırlanışı:

Buğday, kuru fasulye, nohut ve kuru üzüm yıkanarak bir gece önceden ayrı kaplarda ıslatılır…

Ertesi gün buğdayı süzüp büyük bir tencereye alın…

15 Su bardağı su ekleyerek kaynatın. Üzerinde biriken köpüğü bir kevgirle alıp tencerenin kapağını kapatarak 30 dakika kaynatın…

Kuru fasulyeyi ve nohudu süzüp ayrı kaplarda haşlayın…

Buğday taneleri iyice yumuşayıncaya kadar yaklaşık 4,5 saat kısık ateşte ara sıra karıştırarak pişirin…

Buğdayın suyu, un çorbası kıvamına (koyu kıvam) gelmek üzereyken kuru fasulye, nohut ve toz şekeri ekleyin… Kaynayan karışıma; kuru üzüm, kuru kayısı ve kuru inciri ilave dip karıştırın…

Daha sonra bir portakal kabuğu rendesini ekleyin…

Birkaç taşım kaynattıktan sonra ateşten alın…

Sıcakken kâselere boşaltın…

Soğuyunca üzeri iri çektiğimiz ceviz içini, tarçın ve nar taneleriyle süslenerek servis yapılır…

İsteğe bağlı olarak bu süslemeye gül suyu da serpebilirsiniz…





Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://karadenizliyim.yetkinforum.com
 
AŞURE...........
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
BATI KARADENİZ :: kafetarya :: DAMAK TADIMIZ YEREL TADLARIMIZ-
Buraya geçin: