ASİCİDELİ Admin
Mesaj Sayısı : 191 Kayıt tarihi : 23/09/08 Yaş : 53 Nerden : KADIKÖY
| Konu: DONDURMALI KADAYIF 17th Ekim 2008, 00:09 | |
| DONDURMALI TEL KADAYIF
| | Ramazan Mutfağında tatlı vazgeçilmezdir. |
Bu tatlıların arasında da “tel kadayıf”ın yeri bambaşkadır. Çeşitli şekillerde yapılabilen ve damak tadımıza uygun olan kadayıf geleneksel mutfağımızda her zaman yerini almıştır, alacaktır da.
Bu defa siz Kastamonu Postası dostlarımıza “Dondurmalı Tel Kadayıf”ı anlatmak istiyorum.
Umarım beğenirsiniz.
DONDURMALI TEL KADAYIF
Malzemeler;
½ Kg. Tel Kadayıf,
1 Su bardağı sıvı yağ,
1 Kâse iri dövülmüş ceviz,
Ve (vanilyalı) dondurma..
Şerbet;
5 Su bardağı şeker,
5 Su bardağı su,
½ Limon suyu..
Yapılışı;
* Tel kadayıfımızı önce yayarak didikleriz.
* Daha sonra 34cm’lik bir tepsiye didiklediğimiz tel kadayıfımızın yarısı sıkıştırılarak yayarız.
* Bu zaman içersinde bir taraftan da sıcak kullanacağımız şerbeti hazırlarız.
* Ve 1 Kâse dövüşmüş ceviz hazırlayıp tepsiye yaydığımız kadayıfımızın üzerine bolca serperiz.
* Kalan tel kadayıfı yine sıkıştırılarak cevizlerin üzerine tepsiye yayıp fırında kızartırız.
* Kızaran tel kadayıfı alt-üstüne çevirip hazırlamış olduğumuz sıcak şerbet fırından yeni çıkmış sıcak kadayıfımıza dökeriz.
* Tel kadayıfımızın soğuduktan sonra kesilerek üzerine ceviz ve dondurma ile servis edilir.
Afiyet Olsun
|
| |
|