BATI KARADENİZ
BATI KARADENİZ
BATI KARADENİZ
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

BATI KARADENİZ

BATI KAREDENİZİMİN ŞİRİN İL VE İLÇELERİNDEN HER ŞEY LÜTFEN ÜYE OLUNUZ
 
AnasayfaETLİ EKMEK I_icon_mini_portalAramaLatest imagesKayıt OlGiriş yap
Arama
 
 

Sonuç :
 
Rechercher çıkıntı araştırma
Anahtar-kelime
En son konular
» iyi akşamlar................
ETLİ EKMEK Icon_minitime15th Aralık 2012, 00:36 tarafından ASİCİDELİ

» HAYIRLI CUMALAR
ETLİ EKMEK Icon_minitime14th Aralık 2012, 17:17 tarafından ASİCİDELİ

» GÜNAYDIN.....
ETLİ EKMEK Icon_minitime14th Aralık 2012, 17:14 tarafından ASİCİDELİ

» ASİ BURADA
ETLİ EKMEK Icon_minitime14th Aralık 2012, 17:02 tarafından ASİCİDELİ

» ÇOCUĞUM KASTAMONUYA GİDİYORUZ
ETLİ EKMEK Icon_minitime23rd Ağustos 2012, 17:43 tarafından ASİCİDELİ

» Cide`nin ayak basılmamış saklı cennet koyu ve Kapısuyu HES`i
ETLİ EKMEK Icon_minitime23rd Ağustos 2012, 17:38 tarafından ASİCİDELİ

» Kastamonu için Ulaşım ve İletişim Geçmişi
ETLİ EKMEK Icon_minitime11th Mayıs 2012, 23:08 tarafından ASİCİDELİ

» Fenerbahçe İmparatorluğu
ETLİ EKMEK Icon_minitime11th Mayıs 2012, 22:59 tarafından ASİCİDELİ

» GÜNÜN SÖZÜ..............
ETLİ EKMEK Icon_minitime11th Mayıs 2012, 22:33 tarafından ASİCİDELİ

Mayıs 2024
PtsiSalıÇarş.Perş.CumaC.tesiPaz
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
TakvimTakvim
Ortaklar
bedava forum

En bakılan konular
BOLU KARAMANLAR KÖYÜNDE HIDRALEZ COŞKUSU
kastamonunun çekme helva efsanesi
devrek bastonu
sinop ilimizin doğal güzellikleri
BANDUMA.........
SAHANDA PASTIRMALI YUMURTA
BARTINI TANIYALIM
EKŞİLİ PİLAV
iyi akşamlar................
SİYAH BEYAZ ŞEHİR FOTOĞRAFLARI
Anket

 

 ETLİ EKMEK

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
ASİCİDELİ
Admin
ASİCİDELİ


Mesaj Sayısı : 191
Kayıt tarihi : 23/09/08
Yaş : 53
Nerden : KADIKÖY

ETLİ EKMEK Empty
MesajKonu: ETLİ EKMEK   ETLİ EKMEK Icon_minitime17th Ekim 2008, 00:12

Etli Ekmek
ETLİ EKMEK EtliekmekEtli Ekmek
ETLİ EKMEK
(ET EKMEĞİ)

ETLİ EKMEK Etliekmek




Hamur İçin;



    <LI class=MsoNormal style="MARGIN: 0cm 0cm 0pt; mso-list: l0 level1 lfo1; tab-stops: list 36.0pt">1 kg. un
  • Tuz ve yeteri kadar su






İç Malzeme İçin;



    <LI class=MsoNormal style="MARGIN: 0cm 0cm 0pt; mso-list: l0 level1 lfo1; tab-stops: list 36.0pt">1 kg. Kıyma
    <LI class=MsoNormal style="MARGIN: 0cm 0cm 0pt; mso-list: l0 level1 lfo1; tab-stops: list 36.0pt">2 Yemeklik kuru soğan
    <LI class=MsoNormal style="MARGIN: 0cm 0cm 0pt; mso-list: l0 level1 lfo1; tab-stops: list 36.0pt">4 – 5 Dal maydanoz
    <LI class=MsoNormal style="MARGIN: 0cm 0cm 0pt; mso-list: l0 level1 lfo1; tab-stops: list 36.0pt">1 Yumurta
  • Tuz, karabiber, kimyon, pul biber








YAPILIŞI;



Tuz, un ve yeteri kadar su eklenerek (normal kıvamda) hamur yapılır…

Yapılan hamur bezelere ayrılır. 30 dakika dinlendirilir.



Diğer tarafta bir kap içersinde kıyılmış kuru soğan, kıyma, maydanoz, yumurta, tuz, karabiber, kimyon ve pul biber biraz su eklenerek çırpılır.



Yapılan hamurdan, hazırlanan bezeler oklava ile yuvarlak ve ince bir şekilde açılır.

Açılan hamurun yarısına, hazırlanan kıymalı harçtan yayarak koyulur.

Bu işlemin sonrasında içine harç koyulan hamur “D” şeklinde kapatılır.



Bu işlemle birlikte, çiğ etli ekmek; odun ateşi ile hazırlanan saçta her iki tarafı yağlanarak pişirilir.

(Saç olmadan yapılabilmesi için, saç yerine teflon tavalar kullanılır.)



Diğer beze hamurlar da aynı şekilde yapılarak (yanında ayran tavsiyesi ile) servis edilir.





A F İ Y E T O L S U N



Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://karadenizliyim.yetkinforum.com
 
ETLİ EKMEK
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
BATI KARADENİZ :: kafetarya :: DAMAK TADIMIZ YEREL TADLARIMIZ-
Buraya geçin: