ASİCİDELİ Admin
Mesaj Sayısı : 191 Kayıt tarihi : 23/09/08 Yaş : 53 Nerden : KADIKÖY
| Konu: ETLİ EKMEK 17th Ekim 2008, 00:12 | |
| Etli Ekmek
| | Etli Ekmek | ETLİ EKMEK(ET EKMEĞİ)
Hamur İçin;
<LI class=MsoNormal style="MARGIN: 0cm 0cm 0pt; mso-list: l0 level1 lfo1; tab-stops: list 36.0pt">1 kg. un
- Tuz ve yeteri kadar su
İç Malzeme İçin;
<LI class=MsoNormal style="MARGIN: 0cm 0cm 0pt; mso-list: l0 level1 lfo1; tab-stops: list 36.0pt">1 kg. Kıyma <LI class=MsoNormal style="MARGIN: 0cm 0cm 0pt; mso-list: l0 level1 lfo1; tab-stops: list 36.0pt">2 Yemeklik kuru soğan <LI class=MsoNormal style="MARGIN: 0cm 0cm 0pt; mso-list: l0 level1 lfo1; tab-stops: list 36.0pt">4 – 5 Dal maydanoz <LI class=MsoNormal style="MARGIN: 0cm 0cm 0pt; mso-list: l0 level1 lfo1; tab-stops: list 36.0pt">1 Yumurta
- Tuz, karabiber, kimyon, pul biber
YAPILIŞI;
Tuz, un ve yeteri kadar su eklenerek (normal kıvamda) hamur yapılır…
Yapılan hamur bezelere ayrılır. 30 dakika dinlendirilir.
Diğer tarafta bir kap içersinde kıyılmış kuru soğan, kıyma, maydanoz, yumurta, tuz, karabiber, kimyon ve pul biber biraz su eklenerek çırpılır.
Yapılan hamurdan, hazırlanan bezeler oklava ile yuvarlak ve ince bir şekilde açılır.
Açılan hamurun yarısına, hazırlanan kıymalı harçtan yayarak koyulur.
Bu işlemin sonrasında içine harç koyulan hamur “D” şeklinde kapatılır.
Bu işlemle birlikte, çiğ etli ekmek; odun ateşi ile hazırlanan saçta her iki tarafı yağlanarak pişirilir.
(Saç olmadan yapılabilmesi için, saç yerine teflon tavalar kullanılır.)
Diğer beze hamurlar da aynı şekilde yapılarak (yanında ayran tavsiyesi ile) servis edilir.
A F İ Y E T O L S U N
|
| |
|