BATI KARADENİZ
BATI KARADENİZ
BATI KARADENİZ
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

BATI KARADENİZ

BATI KAREDENİZİMİN ŞİRİN İL VE İLÇELERİNDEN HER ŞEY LÜTFEN ÜYE OLUNUZ
 
Anasayfasinop ilimizin yerel tadları I_icon_mini_portalAramaLatest imagesKayıt OlGiriş yap
Arama
 
 

Sonuç :
 
Rechercher çıkıntı araştırma
Anahtar-kelime
En son konular
» iyi akşamlar................
sinop ilimizin yerel tadları Icon_minitime15th Aralık 2012, 00:36 tarafından ASİCİDELİ

» HAYIRLI CUMALAR
sinop ilimizin yerel tadları Icon_minitime14th Aralık 2012, 17:17 tarafından ASİCİDELİ

» GÜNAYDIN.....
sinop ilimizin yerel tadları Icon_minitime14th Aralık 2012, 17:14 tarafından ASİCİDELİ

» ASİ BURADA
sinop ilimizin yerel tadları Icon_minitime14th Aralık 2012, 17:02 tarafından ASİCİDELİ

» ÇOCUĞUM KASTAMONUYA GİDİYORUZ
sinop ilimizin yerel tadları Icon_minitime23rd Ağustos 2012, 17:43 tarafından ASİCİDELİ

» Cide`nin ayak basılmamış saklı cennet koyu ve Kapısuyu HES`i
sinop ilimizin yerel tadları Icon_minitime23rd Ağustos 2012, 17:38 tarafından ASİCİDELİ

» Kastamonu için Ulaşım ve İletişim Geçmişi
sinop ilimizin yerel tadları Icon_minitime11th Mayıs 2012, 23:08 tarafından ASİCİDELİ

» Fenerbahçe İmparatorluğu
sinop ilimizin yerel tadları Icon_minitime11th Mayıs 2012, 22:59 tarafından ASİCİDELİ

» GÜNÜN SÖZÜ..............
sinop ilimizin yerel tadları Icon_minitime11th Mayıs 2012, 22:33 tarafından ASİCİDELİ

Mayıs 2024
PtsiSalıÇarş.Perş.CumaC.tesiPaz
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
TakvimTakvim
Ortaklar
bedava forum

En bakılan konular
BOLU KARAMANLAR KÖYÜNDE HIDRALEZ COŞKUSU
kastamonunun çekme helva efsanesi
devrek bastonu
sinop ilimizin doğal güzellikleri
BANDUMA.........
SAHANDA PASTIRMALI YUMURTA
BARTINI TANIYALIM
EKŞİLİ PİLAV
iyi akşamlar................
SİYAH BEYAZ ŞEHİR FOTOĞRAFLARI
Anket

 

 sinop ilimizin yerel tadları

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
ASİCİDELİ
Admin
ASİCİDELİ


Mesaj Sayısı : 191
Kayıt tarihi : 23/09/08
Yaş : 53
Nerden : KADIKÖY

sinop ilimizin yerel tadları Empty
MesajKonu: sinop ilimizin yerel tadları   sinop ilimizin yerel tadları Icon_minitime11th Mayıs 2012, 22:27


Yöredeki kültürel çeşitlilik beslenme biçimini de etkilemiştir. Beslenmede tahıl ürünleri ağırlıktadır. Kış sebzelerinin çokluğu da mutfağı zenginleştiren bir etmendir. Kestane, ayva gibi meyvelerden yemeklik olarak da yararlanılır.

Yörenin yemekleri; nokul (üzümlü cevizli, kıymalı, yoğurtlu), pilaki, mısır pastası, kaşık çıkartması (mamalika), keşkek yemeği, içi etli hamur (kulak hamuru), ıslama, mısır çorbası, mısır tarhanası, sirkeli pırasa, içli tava, katlama, kabak millesi, hamursuz tatlısıdır.
sinop ilimizin yerel tadları Ara10x10


İçi Etli Hamur (Kulak Hamuru)

Yumurta, tuz ve suyla sert bir hamur yoğurulur ve pazılara ayrılır. Oklavayla yeterince incelikte açılır ve orta büyüklükte karelere bölünür. Karelerin içine kıyma, soğan, tuz ve karabiberden oluşan karışımdan konur. Üçgen şeklinde katlanarak uzun uçları biraraya getirilir. Katlanan mantılar kaynayan tuzlu suya atılır. Bir iki taşım kaynadıktan sonra pişip pişmediği kontrol edilerek tencerenin altı kapatılır ve yapışmaması için üzerine soğuk su dökülür. İki ayrı tabağa alınan mantılardan birinin üzerine sarımsaklı yoğurt, diğerine de ceviz serpilir. Üzerlerine kızdırılmış tereyağ dökülür.
sinop ilimizin yerel tadları Ara10x10
<TABLE id=table109 border=0 cellSpacing=0 cellPadding=0 width="100%">

<TR>
<td>sinop ilimizin yerel tadları Yemek1</TD>
<td>
sinop ilimizin yerel tadları Yemek2
</TD></TR></TABLE>
sinop ilimizin yerel tadları Ara10x10


Nokul

Un, su, tuz karışımıyla kulak memesi yumuşaklığında mayalı bir hamur yoğurulur. Orta büyüklükte pazılara bölünür, oklavayla açılır. Diğer tarafta ince doğranmış soğanlar yağla sararıncaya kadar kavrulur. Kıyma, karabiber ve tuzla içi hazırlanır. Açılan yufka yağlanır, üzerine hazırlanan içten bir miktar konup dağıtılır ve yufka içle birlikte rulo şeklinde yuvarlanır. Kızdırılmış ve yağlanmış tepsiye nokullar döşenir ve pişirilir. İç malzemesi olarak üzüm ceviz karışımı ya da süzme yoğurt da konulabilir.
sinop ilimizin yerel tadları Ara10x10
<TABLE id=table110 border=0 cellSpacing=0 cellPadding=0 width="100%">

<TR>
<td>sinop ilimizin yerel tadları Yemek3</TD>
<td>
sinop ilimizin yerel tadları Yemek4
</TD></TR></TABLE>
sinop ilimizin yerel tadları Ara10x10

Mısır Çorbası
Çorbalık mısır ve barbunya akşamdan soğuk suyla ıslatılır. Soğan kavrulur, kemikli et eklenir. Bu kavrulan karışıma ıslatılmış mısır ve barbunya da konur. Üzerini kapatacak kadar soğuk su eklenerek kısık ateşte pişirilir.

İçli Tava

Hamsiler ayıklanır, kılçıkları da çıkarılır. Diğer tarafta soğanlar kavrulur, pirinç eklenir ve pirinç de biraz kavrulur. Tuz, karabiber ve şeker de eklenerek üzerini kapatacak kadar su konularak pişirilir. Pilav suyunu çekince maydanoz, dereotu, nane konularak demlenmeye bırakılır. Sırtları unlanan hamsiler yağlanmış tavaya sırtları gelecek ve tavanın her yerini kapatacak şekilde dizilir. Dinlenmiş pilav bunun üzerine dökülür ve yerleştirilir. Kalan hamsiler pilavı tamamen kapatacak şekilde dizilir. Kısık ateşte çevire çevire pişirilir. Altı piştikten sonra ters yüz yapılarak üst tarafı pişirilir.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://karadenizliyim.yetkinforum.com
 
sinop ilimizin yerel tadları
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» sinop ilimizin doğal güzellikleri
» SİNOP İLİMİZ
» GEZGİN GÖZÜYLE SİNOP
» SİNOP DOĞAL GÜZELLİKLERİ
» SİNOP CAMİ VE MESCİTLERİ

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
BATI KARADENİZ :: kafetarya :: DAMAK TADIMIZ YEREL TADLARIMIZ-
Buraya geçin: