ASİCİDELİ Admin
Mesaj Sayısı : 191 Kayıt tarihi : 23/09/08 Yaş : 53 Nerden : KADIKÖY
| Konu: ZEYTİNYAĞLI TAZE BAKLA 17th Ekim 2008, 00:03 | |
| Zeytinyağlı Taze Bakla
| | Zeytinyağlı Taze Bakla | Bahar yemeklerinden olan bakla sofralarımıza taze bakla adında yerini almaya başladı.
Yöremizde, halk arasında genelde kara bakla yada hanım baklası da denilen taze bakla yurdumuzun birçok yöresinde bilinmektedir…
Bugün siz Kastamonu Postası okurları için pazarlarda yerini alan taze baklayı soframıza getireceğiz…
Zeytinyağlı Taze Bakla
(4 Kişilik)
Malzemeler:
½ Kg. Bakla,
1 Çay bardağı zeytinyağı,
1 Ad. Kuru soğan,
2 Su bardağı su,
1 Yemek kaşığı salça,
1 Küp şeker,
Yeterince tuz, karabiber, pul biber,
½ Bağ dereotu,
İsteğe göre (servis yaparken) sarımsaklı yoğurt da eklenebilir,
Yapılışı:
Tencerede bir çay bardağı zeytin yağı ile 1 kuru soğanı pembeleştiriyoruz.
Daha sonra salça ilave ediyoruz.
Bu karışımımsınızın üzerine ayıklayıp yıkadığımız baklaları da ilave ettikten sonra 2 su bardağı su da ilave ederek kısık ateşte baklalar iyice yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz.
Pişirme olayı biterken küp şekeri, tuz, karabiber ve pul biberini ilave ediyoruz.
Daha sonra servis tabağına alınan taze baklamızı sarımsaklı yoğurt ve dereotuyla servis yaparız.
|
| |
|