ASİCİDELİ Admin
Mesaj Sayısı : 191 Kayıt tarihi : 23/09/08 Yaş : 53 Nerden : KADIKÖY
| Konu: ZEYTİNYAĞLI YAPRAK SARMASI 17th Ekim 2008, 00:14 | |
| Zeytinyağlı Yaprak Sarması
| | Zeytinyağlı Yaprak Sarması | “Zeytinyağlı Yaprak Sarması”
Malzemeler:
½ Kg. Asma yaprağı
2 Su bardağı pirinç,
2 Adet kuru soğan,
½ Demet dereotu,
½ Demet maydanoz,
½ Demet taze nane,
1 Çay bardağı zeytinyağı,
2 Yemek kaşığı salça,
Yeterince tuz, karabiber,
Ve 2 Adet limon…
Yapılışı:
<LI class=MsoNormal style="MARGIN: 0cm 0cm 0pt; mso-list: l0 level1 lfo1; tab-stops: list 36.0pt">Tüm malzemelerden (pirinç, soğan, dereotu, maydanoz, nane ve zeytinyağı ile yeterince tuz ve karabiber) oluşan bir iç harç (karışım) hazırlanır.
- Asma yaprakları yıkanarak haşlanır.
<LI class=MsoNormal style="MARGIN: 0cm 0cm 0pt; mso-list: l0 level1 lfo1; tab-stops: list 36.0pt">Bu hazırlanan iç harçtan (göz kararıyla) alınarak; haşlanan yapraklara sıkı bir şekilde sarılır. Sarıldıkça tencereye intizamlı bir şekilde dizilir.
- Tencerenin üzerini kapatacak şekilde su ilave edilerek normal ateşte pişirilmeye başlanır. (Suyunu çektikçe su ilave edilmelidir.)
- Pişirilme tamamlandıktan sonra soğuk olarak; limon eklenerek servis yapılır.
AFİYİYET OLSUN
|
| |
|