BATI KARADENİZ
BATI KARADENİZ
BATI KARADENİZ
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

BATI KARADENİZ

BATI KAREDENİZİMİN ŞİRİN İL VE İLÇELERİNDEN HER ŞEY LÜTFEN ÜYE OLUNUZ
 
AnasayfaBANDUMA......... I_icon_mini_portalAramaLatest imagesKayıt OlGiriş yap
Arama
 
 

Sonuç :
 
Rechercher çıkıntı araştırma
Anahtar-kelime
En son konular
» iyi akşamlar................
BANDUMA......... Icon_minitime15th Aralık 2012, 00:36 tarafından ASİCİDELİ

» HAYIRLI CUMALAR
BANDUMA......... Icon_minitime14th Aralık 2012, 17:17 tarafından ASİCİDELİ

» GÜNAYDIN.....
BANDUMA......... Icon_minitime14th Aralık 2012, 17:14 tarafından ASİCİDELİ

» ASİ BURADA
BANDUMA......... Icon_minitime14th Aralık 2012, 17:02 tarafından ASİCİDELİ

» ÇOCUĞUM KASTAMONUYA GİDİYORUZ
BANDUMA......... Icon_minitime23rd Ağustos 2012, 17:43 tarafından ASİCİDELİ

» Cide`nin ayak basılmamış saklı cennet koyu ve Kapısuyu HES`i
BANDUMA......... Icon_minitime23rd Ağustos 2012, 17:38 tarafından ASİCİDELİ

» Kastamonu için Ulaşım ve İletişim Geçmişi
BANDUMA......... Icon_minitime11th Mayıs 2012, 23:08 tarafından ASİCİDELİ

» Fenerbahçe İmparatorluğu
BANDUMA......... Icon_minitime11th Mayıs 2012, 22:59 tarafından ASİCİDELİ

» GÜNÜN SÖZÜ..............
BANDUMA......... Icon_minitime11th Mayıs 2012, 22:33 tarafından ASİCİDELİ

Mayıs 2024
PtsiSalıÇarş.Perş.CumaC.tesiPaz
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
TakvimTakvim
Ortaklar
bedava forum

En bakılan konular
BOLU KARAMANLAR KÖYÜNDE HIDRALEZ COŞKUSU
kastamonunun çekme helva efsanesi
devrek bastonu
sinop ilimizin doğal güzellikleri
BANDUMA.........
SAHANDA PASTIRMALI YUMURTA
BARTINI TANIYALIM
EKŞİLİ PİLAV
iyi akşamlar................
SİYAH BEYAZ ŞEHİR FOTOĞRAFLARI
Anket

 

 BANDUMA.........

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
ASİCİDELİ
Admin
ASİCİDELİ


Mesaj Sayısı : 191
Kayıt tarihi : 23/09/08
Yaş : 53
Nerden : KADIKÖY

BANDUMA......... Empty
MesajKonu: BANDUMA.........   BANDUMA......... Icon_minitime17th Ekim 2008, 00:11

BANDUMA
BANDUMA......... Banduma%201“Banduma dendiğinde Azime ninenin banduması gelir aklıma.” Diye bahseder eşim bandumadan bir konu açıldığında.

“Banduma dendiğinde Azime ninenin banduması gelir aklıma.”

Diye bahseder eşim bandumadan bir konu açıldığında.



Rahmetli olan Azime nine, eşimin babaannesinin annesidir. Daday’ın Azdavay yolunda Ballıdağ sırtlarındaki çam ağaçlarıyla ve buz gibi sularıyla ünlü Boyalca köyündendir.

Tipik bir Anadolu köyü gibi misafir kim olursa olsun üzerine titrenir Boyalca’da da. Ve en güzel yemekler ikram edilmelidir. Bu gelen torun ve hatta torunun oğlu olsa da.



Eşim devam eder; Azime ninenin maharetli parmaklarından açılan banduma yufkasının inceliğinden. Sonra her biri ayrı bir intizamla açılan ve pişirildikten sonra zarif zarif kesilen yufkanın yağlanmasından. Bakır tepsiye dizilişi, yağlı hindi etinin her banduma yufkasının arasına gelecek kadar intizamından.



Ve ben de siz Kastamonu Postası dostlarımıza Kastamonu’muzun yöresel damak tatlarından bandumanın yapılışından bahsedeceğim.



Hiç yapmamış olabilirsiniz bandumayı. Ama bir defa olsun denemenizi isterim. Sonrası göreceksiniz gelecektir.





BANDUMA Tarifi









Malzemeler;



1 Kg. bandumalık yufka,

(Bandumalık yufka, yufkacılarda bulunmaktadır.)

1 Su bardağı iri dövülmüş ceviz içi,

1 (yağlı) Tavuk – haşlanmış ve didilmiş,

Haşlanan tavuk suyu,

(Tavuk yerine hindi olması yağlılık açısından daha lezzetli olacaktır.)

250 Gr. Tereyağı,









Yapılışı;



Açılan ya da yufkacıdan alınan bandumalık yufkalar, katlanarak dikdörtgen şeklinde itinayla kesilir.

Kesilerek hazırlanan yufkalar tek tek haşlanan sıcak tavuk suyuna batırılarak yağlanmış tepsiye dizilir.

Hoş bir şekilde dizilen yufkaların üzerlerine tereyağı, ceviz ve tavuk (hindi) eti yerleştirilir.

Bu yerleştirme düzenli olarak her kat yufkada tekrarlanmalıdır.

(Tepsinin büyüklüğüne göre 3 – 5 kat bu işlem gerçekleştirilir.)



Bekleme aşamasında soğumaması için tepsi kısık ateşte gezdirilir. Bu durumda bandumanın alt kısmı da kızarmış olur.



Bandumamız üstüne tavuk eti bolca konularak servise hazırlanır.







Afiyet Olsun
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://karadenizliyim.yetkinforum.com
 
BANDUMA.........
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
BATI KARADENİZ :: kafetarya :: DAMAK TADIMIZ YEREL TADLARIMIZ-
Buraya geçin: