ASİCİDELİ Admin
Mesaj Sayısı : 191 Kayıt tarihi : 23/09/08 Yaş : 53 Nerden : KADIKÖY
| Konu: EKŞİLİ PİLAV 17th Ekim 2008, 00:13 | |
| Ekşili Pilav
| | Ekşili Pilav | EKŞİLİ PİLAV (4 kişilik)
Malzeme:
2 Su bardağı, siyez bulguru, 2 Adet kuru soğan, ½ Demet taze nane, (kuru nane de olabilir) ½ Demet maydanoz, ½ Demet dereotu, 10 – 15 Yaprak ebegümeci, 5 – 10 Yaprak ısırgan otu, 2 Çorba kaşığı tereyağı, 1 Çorba kaşığı domates salçası, Tuz, karabiber, pul biber…
Terbiye için; 2 Su bardağı ekşi yoğurt, 1 adet yumurta Hazırlanışı: Bulgur, yıkandıktan sonra 5 su bardağıyla birlikte tencereye koyulur. Bir adet soğan doğranıp çorba kıvamına gelene kadar karışım kaynatılır. Ebegümeci, taze (ya da kuru) nane, dereotu, maydanoz, ısırgan otu ince ince kıyılarak tuz ve karabiber ile birlikte tencereye eklenir… Bu şekilde kısa bir süre daha kaynatılır… Terbiye için; 2 Su bardağı ekşi yoğurt 1 yumurta ile çırpıldıktan sonra; kaynayan karışıma ilave edilir… 5 Dakika daha kaynatılarak ocağın altı kapatılır… Kalan 1 adet kuru soğan, tereyağının içersinde pembeleşinceye kadar kavrulur. Ve salça ilave edilerek pilavın üzerine dökülür. Servis yaparken; üzerine kıyılmış maydanoz, dereotu ve pul biber ilave edilir. AFİYET OLSUN |
| |
|